FRINGE!

En kanon serie kommer i kväll kl 21.00 på kanal 5..... måste måste se.


Fringe - ikväll 21:00

Olivia, Peter och Walter Bishop utreder en kvinnas underliga dödsfall och kvinnan hade även ett underligt barn.

Kvinnan var gravid i bara några timmar men barnet var ändå fullt utvecklat och åldrades 80 år på bara några minuter. Dr. Bishop minns ett experiment han utförde för många år sedan, som kan vara knutet till det märkliga fallet.

Avsnitt 2, säsong 1.




Höstens mest omtalade serie är äntligen här!

Serier som Alias och Lost har redan satt våra sinnen i spel, lekt med vår fantasi och drivit oss till bristningsgränsen av nyfikenhet. Nu är skaparen bakom serierna tillbaka med en ny drama/sci fi-serie som är höstens stora samtalsämne i tv-världen och konspirationsteorierna är redan i full blom.

När Flight 627 landar på Bostons flygplats hittas såväl passagerarna som besättningen mystiskt döda. FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv) kallas in på fallet. När undersökningen håller på att ta livet av hennes kollega, agent John Scott (Mark Valley), söker hon desperat efter någon som kan hjälpa henne att rädda hans liv. Hon hittar Dr. Walter Bishop (John Noble), en briljant forskare som kan vara vår tids Einstein, men det finns en hake - han är inspärrad på mentalklinik sedan 20 år tillbaka.

Det enda sättet att komma åt honom är genom hans försvunne son, Peter (Joshua Jackson). Snart upptäcker trion att det som hände ombord på flygplanet bara är en liten del av en större sanning som är chockerande än någon kunnat föreställa sig.

- Mycket av berättelsen handlar om folk man kan relatera till, som hamnar i extraordinära situationer. Jag kommer att göra som i alla mina favoritfilmer och serier, kombinera genrer som inte borde passa ihop, berättar skaparen J.J. Abrams i en intervju. Den kommer definitivt skrämma skiten ur dig, men förhoppningsvis också få dig att skratta, säger Abrams.

Fringe visas i Kanal 5 torsdagar 21:00.





Kan man styra någons tankar? Teleportera sig eller bli osynlig? Och hur lång tid efter en människas död kan hon återuppväckas till liv?

Det kan vara svårt att tro, men just i denna stund finns det forskare världen över som letar efter svaren på ovanstående frågor. Även om de inte gärna skryter om det.

Fringe science, eller marginalvetenskap, är ett forskningsområde som ännu inte anses vara "riktig", men ligger alldeles i utkanten av accepterad vetenskap, tillräckligt nära för att inte kunna avfärdas helt.

Den kan kallas pseudovetenskap, voodoovetenskap och en hel del annat av "seriösa" forskare som inte vill beblanda sig med science fiction. Men faktum är att marginalvetenskapen - fringe science - genom tiderna har varit viktig för flera stora upptäckter. Kloning är ett bra exempel på något till synes omöjligt, tills fåret Dolly bevisade motsatsen år 1997.

Det omöjliga blir verklighet

Dannion Brinkley har överlevt tre nära-döden-upplevelser. Sedan dess har han blivit en respekterad författare, och marginalvetenskapens främste talesman.

- Det är vår nya knuff mot att bättre förstå vilka vi är, vad vi gör här och vad som sker omkring oss.

Med el istället för eld kan vi idag värma och lysa upp ett hus. Tidigare dödliga sjukdomar kan lätt förebyggas, och tack vare teknologins framfart kan vi prata med personer som befinner sig hundra mil bort.

Tänk hur lite man visste om världen och dess möjligheter för bara hundra år sen. Fundera sedan på alla upptäckter som framtiden har i beredskap. 

- Det vi kallar "fringe science" idag kommer att vara verklighet om tio år, avslutar Brinkley.













Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Familjen..

En mammas tankar...

RSS 2.0