Borta bra men hemma bäst....

I dag har jag pysslat hemma, och tagit lite bilder.

så här blev det :-)
("v")

10 år tillsammans...
Med både gott och ont.
Tillsammans sen 1998 och still going strong....
Mitt kärlek och mitt hat.Min prins...


Lilla Saga..


Min lilla blomma :-)Otroliga bilder... ego

Nya bilder på mig, så fina :-)
Lite ego så här på Söndags morgonen.
Sov bra faktiskt även om det blev mörker körning i går från östhammar där vi hälsade på bror min som fyller år på måndag.
Vi skulle sovit över men tyvärr gick det inte då en part ville hem.... nästa gång får man åka själv :-)

Här är lite ego bilder.Dagens middag!!!

Recept på Bulgur soppa.

2dl Bulgur
1 morot
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
2 l grönsaks buljong
1msk paprika pulver
2msk tomat pure
olivolja
salt & peppar

Ansa och skiva alla grönsaker.
Fräs dem i en skvätt olivolja o en stor kastrull.
Tillsätt bulgur, och rör ner paprika pulvret och tomatpuren.
Häll i buljongen.
låt soppan koka under lock 30min.
smaka av med salt & peppar.
Scones till 2pers   gräddningstid 10min.

4 1/2 dl vetemjöl (eller grahamsmjöl)
2tsk bakpulver
1/1 tsk salt
50g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk

sätt ugnen på 250¤
smörj en plåt
blanda mjöl, bakpulver,salt i en skål.
finfördela margarinet i mjöl blandningen.
tillsätt mjölk och arbeta med trä sked till en smidig deg.
dela degen i två delar.
lägg dem på plåten och med en mjölad hand trycker du dom runda, ca 2cm tjocka.
nagga dem med en gaffel.
grädda i mitten av ugnen i 10 min.

Ät scones nygräddade.


mumms...
smaklig måltid.


10 år.......Jag och min sambo firar 10 år tillsammans detta år....'
Jisses va tiden går....

Mitt älskade barn...

Du min älskade som ligger där i.
Vi vet ingenting om dig men älskar dig så.

Gjorde ett UL den 13/10 och allt såg fint ut.
Vet  inte könet,, tyvärr..
Men vilken lycka att se den lilla.
Snart stora syster.


Storebror snart igen :-)
Bilder på kläderna!

Men bildprogramet strular så fick inte alls till det rätta jaget i bilderna, men nu ser man ett hum om hur dom ser ut.
Dessa kommer från olarsulla mer kan man se och läsa här
www.olarsulla.se Uderbara tröjan i fin ull, den har helt underbart fall och med korsetten eller ett brett bälte blir den fulländad.
Pris: 1090krHär är kjolen i linne, också helt underbar design, där man har två kjolar i en då man kan knyta upp fram och bak partiet.
Pris 1690krDetta är korsetten ser på tok för grå ut men den är garanterat hel svart också i linne.
Pris 550kr

En text värd att tänka på...

POJKE VÅLDTOGS PÅ DAGIS

stod att läsa nyligen (Expressen 18.10). "Utsatt för övergrepp redan första dagen", löd underrubriken. Artikeln berättade om en fyraårig pojke, som lämnats av sin mamma till sin första dag på nya dagiset. En barnskötare tog hand om barnet. Tillsammans gick de in i dockvrån. Där våldtog mannen, 22 år, den lille pojken.

Här gick alltså en människa förbi och förstörde en liten pojkes liv. En utbildad person, en samhällets barnavårdsrepresentant med betyg och lön för sitt arbete, satte på ett litet barn, på själva arbetsplatsen. "Enligt domstolen har en rad vittnesmål bevisat att han gjort sig skyldig till brottet." (Och var befann sig den raden vittnen vid tidpunkten för brottet, kan man undra?) Barnskötaren fick två års fängelse.

En liten pojke fick sitt liv förstört. En barndom revs sönder i en dockvrå på dagis. Självhat planterades. Ett livslångt lidande initierades. Ett framtida kärleksliv, som skulle varit glädjefyllt, krossades. Tilliten till de vuxna, de som skulle stå för omhändertagande och omsorg, brast. Pojke våldtagen på dagis - en ofattbar skandal. Tidningen borde använt krigsrubriker. Samhället borde skakats i sina grundvalar!

Men här sker sakteliga en förskjutning av de normer samhället (inte längre) omfattar, när det gäller små barn. Underrubriken talar sitt tydliga språk: "Utsatt för övergrepp redan första dagen."

För det första: Våldtäkt är förvisso ett övergrepp, det skändligaste näst barnamord. Men att kalla våldtäkt på ett litet barn för övergrepp är som att kalla mord för slagsmål. En förskollärare som brutalt rycker ner en liten unge från stegen till rutschkanan och dänger barnet i backen, därför att samma unge lika brutalt ryckt ner en annan unge från samma rutschkana först, gör sig också skyldig till övergrepp. "Där fick du se hur det känns!" Nu ligger båda barnen och skriker på marken (och kommer att hämnas så fort de kommer åt, men det är en annan historia). Ursäkta, men när i helvete reducerades våldtäkt till ett övergrepp i högen?

För det andra: Den lille pojken utsattes för övergreppet "redan första dagen". Inte efter en vecka eller två månader. Övergrepp - våldtäkt, typ - är alltså något man får räkna med på dagis. Men det ska väl kanske ändå inte behöva hända allra första dagen att en pojke blir våldtagen och får sitt liv förstört! Jäkla otur. Hade varit mycket bättre om det hänt senare! "Det brutala dådet har skakat om barnomsorgsverksamheten i den berörda kommunen." Grattis, säger jag bara.

Barn våldtas på dagis, barn porrfotograferas på dagis, barn knivdödas på dagisgården, barn stryper så när varandra, barn slår, slår sig och skadas, barn glöms i skogen, barn tappas bort i kylan, barn lämnas åt sitt öde på dagis medan personalen låser och går hem, barn blir sönderbitna och tuggade på (lkannibalism i sikte, kanske?). Ettårsavdelningar stinker av den nya dagislukten bajs för att personalen inte hinner byta blöja. Då hinner man knappast klä på och ta ut barnen heller, och tur är kanske det, eftersom mördare och våldtäktsmän lurar i buskarna. Här är övergrepp något att räkna med både ute och inne. Olyckstillbuden står som spön i backen, men föräldrarnas förtroende ska hållas absolut. Inget fel på tillsynen, säger domstolen, när misshandelsfallen någon gång går till åtal.

Ropen skallade: daghem åt alla. Det fick vi och det har vi. Det personliga ansvaret bortrationaliserades. Föräldraskapet reducerades till en underhållningsindustri. Dyra pengar skulle läggas på utstyrsel och aktivitetsprogram, medan föräldrarna blev samvetsömma serviceinrättningar och barnen påträngande fritidsartiklar. Kompisarna - pådyvlade andra småungar, barn som står lika förvirrade i detta ödelagda barndomsrike, där rörelsefriheten är lika obefintlig som hemhörigheten - skulle ge varandras tillvaro innehåll och mening. Föräldrarna och familjen lät sig skamlöst villigt avhändas ansvaret för den saken.

Att göra små barn hemlösa vid ett års ålder och hänvisa dem till djungelns lag är inte bara helt okej, som det heter numera; det är ordningen för dagen. Att peppra dem med infektioner i en klart hälsovådlig miljö är också helt okej (även om få vuxna skulle vilja gå i däck var tredje vecka på grund av evinnerliga smittohärdar på arbetsplatsen). Inga ettåringar i världen lämnar frivilligt sitt hem och sin familj, sin "flock", för att tillbringa sina dagar någon annanstans, berövade sin specifika tillhörighet. De första tre åren är de tillhörighetskänsligaste. De första två åren är de infektionskänsligaste. Men det ska föräldrarna sätta sig över, magont eller ej, för nu är det kompisarna som gäller! Andra barn, lika hemlösa och rotlösa de, ska stå för den beramade tryggheten. Blöjbarn ska socialisera varandra. Ettåringar ska kallas elever i förskolan. Elever i vad då? Vad är det de ska lära sig?

Djungelns lag. Med lite (oundvikliga) övergrepp då och då. Helst inte så de kostar dem livet, men sådant händer, tyvärr.

Hur kunde en liten femårig flicka, samma dag som Anna Lindh knivmördades av en fritt promenerande amfetamindåre, bli dödligt knivskuren på sin dagisgård? Hur i helvete, ursäkta, kom det sig att detta lilla barn var sist in? Tänkte man sig att kompisarna skulle ta hand om henne?! När små barn ska in, ska minst en vuxen samla ihop, räkna in och följa med dem; denna eller dessa vuxna ska vara sist in i huset, efter alla barnen, så att ingen blir bortglömd, lämnad, utelåst eller mördad. Så enkelt är det, och allt annat är och förblir skandal.

Men här har normerna glidit in i dimman. En skogspromenad kostade en liten pojke livet. "Oj då, vi märkte inte att han var försvunnen." På en jämtländsk dagisgård gick ett par pojkar in och hämtade en liten tvåårig flicka, som lagts att sova middag ute i sin vagn, och var borta med henne i två timmar. Ingen märkte något - varken att hon försvann eller att hon lämnades tillbaka. (Tack för det, pojkar!) "Personalen har ju så mycket nu efter alla nerskärningar", förstår föräldrarna, som ska ha fortsatt fullt förtroende, vad som än händer. Och det händer.

Ja, personalen har mycket. De gör, som alla andra, sina egna, fullt förståeliga och nödvändiga, prioriteringar. En sak har de garanterat ännu mindre av än föräldrarna: personligt ansvar.

Jag minns hur jag förundrades på1980-talet, när ropen skallat rätt framgångsrikt och dagis började bli legio. Mödrarna hade förmåtts anamma manssamhällets normer. Patriarkala samhällsekonomiska krafter hade lärt dem förväxla kvinnans frigörelse och självförverkligande med ett barnfritt liv. Lika flata som skrämda lät de sig avhändas glädjen över, och det synnerligen utvecklande personliga ansvaret för, sina små barn, som helst skulle in på dagis som krypbebisar vid sju, åtta månaders ålder. Då dök det första gnället upp om hur jobbigt det var att lämna och hämta. Jag förstod först inte vad det handlade om. Lämna? Hämta? Men hela dagen, då? Vad upplevde barnet, när det lämnats? Vad hade hänt med barnet, innan det hämtats? Vart tog vardagen vägen, det gemensamma livet, den gemensamma hemhörigheten? Vart tog den sorglösa barndomen vägen, den självklara samhörigheten, glädjen över att ha varandra? Vad hände med tillhörighetens stundliga bekräftelser, som små barn söker sig hundra gånger om dagen? Hallå? Jobbigt att lämna och hämta? Var det inte det minsta jobbigt att hela dagen stå utan kontakt med sitt lilla barn? Som naturligtvis (i ordets rätta bemärkelse) behövde en? Ville saker? Undrade var man var? Sökte boet, flocken, tillhörigheten? Grät, blev ledset, var ensamt, förvirrat, övergivet, stod obesvarat, osett?

Om man lämnar sin hund i en hundgård hela dagarna, vart hör då hunden?

Vart försvann själva hemmet, fristaden, platsen på jorden dit både barn och hund kommit för att leva och bo? Hur kunde vuxna människor, dessa nyss lyckliga, nyblivna föräldrar, godta och aktivt arbeta för brutala separationer där de inte hade en aning om vad deras små barn genomlevde under dagarna? Och beklaga sig, på toppen, över hur svårt det var att få till detta lämnande och hämtande, som om de helst skulle vilja slippa det också?

I slutet av 80-talet bodde jag i New York. I tidningen den gången stod det om en pappa, som trodde att han hade lämnat sin tvåårige son på dagis som vanligt. Han var sen, parkerade bilen, högg dokumentportföljen och hastade iväg till jobbet. På eftermiddagen skulle mamma hämta barnet på dagis, men pojken var inte där. Var fanns deras son? Pappa rusade till parkeringsplatsen, men det var många timmar för sent. Den lille pojken satt död i sin barnstol, fastspänd där bak i bilens bastuhetta. Pappa hade släppt ifrån sig ansvaret en liten aning för tidigt. Även hans liv dog den dagen.

När det personliga ansvaret inskränker sig till lämning och hämtning, är det en tidsfråga innan detta sista, stressade och stressande, lilla personliga ansvar också försvinner.

Det kallas barnmisshandel, det som pågår. Psykisk och fysisk. På dagis och utanför, i de spillror som är kvar av hemmet och tillhörigheten. Barn far illa så det svider i Sveriges land. De protesterar så mycket de kan på alla sätt som någonsin står dem till buds. De blir sjuka, de vägrar äta, de vägrar sova, de vägrar lyssna, de slår sin tillit i backen, de hatar och skriker, de skadar andra och varandra, de formligen vrålar av besvikelse, vrede och sorg, och de lider. De lider i en öken av svek. På vad fler sätt kan de visa det än de redan gör?

Små barn tar stryk! Och nej, det är inte okej.

FRINGE!

En kanon serie kommer i kväll kl 21.00 på kanal 5..... måste måste se.


Fringe - ikväll 21:00

Olivia, Peter och Walter Bishop utreder en kvinnas underliga dödsfall och kvinnan hade även ett underligt barn.

Kvinnan var gravid i bara några timmar men barnet var ändå fullt utvecklat och åldrades 80 år på bara några minuter. Dr. Bishop minns ett experiment han utförde för många år sedan, som kan vara knutet till det märkliga fallet.

Avsnitt 2, säsong 1.
Höstens mest omtalade serie är äntligen här!

Serier som Alias och Lost har redan satt våra sinnen i spel, lekt med vår fantasi och drivit oss till bristningsgränsen av nyfikenhet. Nu är skaparen bakom serierna tillbaka med en ny drama/sci fi-serie som är höstens stora samtalsämne i tv-världen och konspirationsteorierna är redan i full blom.

När Flight 627 landar på Bostons flygplats hittas såväl passagerarna som besättningen mystiskt döda. FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv) kallas in på fallet. När undersökningen håller på att ta livet av hennes kollega, agent John Scott (Mark Valley), söker hon desperat efter någon som kan hjälpa henne att rädda hans liv. Hon hittar Dr. Walter Bishop (John Noble), en briljant forskare som kan vara vår tids Einstein, men det finns en hake - han är inspärrad på mentalklinik sedan 20 år tillbaka.

Det enda sättet att komma åt honom är genom hans försvunne son, Peter (Joshua Jackson). Snart upptäcker trion att det som hände ombord på flygplanet bara är en liten del av en större sanning som är chockerande än någon kunnat föreställa sig.

- Mycket av berättelsen handlar om folk man kan relatera till, som hamnar i extraordinära situationer. Jag kommer att göra som i alla mina favoritfilmer och serier, kombinera genrer som inte borde passa ihop, berättar skaparen J.J. Abrams i en intervju. Den kommer definitivt skrämma skiten ur dig, men förhoppningsvis också få dig att skratta, säger Abrams.

Fringe visas i Kanal 5 torsdagar 21:00.

Kan man styra någons tankar? Teleportera sig eller bli osynlig? Och hur lång tid efter en människas död kan hon återuppväckas till liv?

Det kan vara svårt att tro, men just i denna stund finns det forskare världen över som letar efter svaren på ovanstående frågor. Även om de inte gärna skryter om det.

Fringe science, eller marginalvetenskap, är ett forskningsområde som ännu inte anses vara "riktig", men ligger alldeles i utkanten av accepterad vetenskap, tillräckligt nära för att inte kunna avfärdas helt.

Den kan kallas pseudovetenskap, voodoovetenskap och en hel del annat av "seriösa" forskare som inte vill beblanda sig med science fiction. Men faktum är att marginalvetenskapen - fringe science - genom tiderna har varit viktig för flera stora upptäckter. Kloning är ett bra exempel på något till synes omöjligt, tills fåret Dolly bevisade motsatsen år 1997.

Det omöjliga blir verklighet

Dannion Brinkley har överlevt tre nära-döden-upplevelser. Sedan dess har han blivit en respekterad författare, och marginalvetenskapens främste talesman.

- Det är vår nya knuff mot att bättre förstå vilka vi är, vad vi gör här och vad som sker omkring oss.

Med el istället för eld kan vi idag värma och lysa upp ett hus. Tidigare dödliga sjukdomar kan lätt förebyggas, och tack vare teknologins framfart kan vi prata med personer som befinner sig hundra mil bort.

Tänk hur lite man visste om världen och dess möjligheter för bara hundra år sen. Fundera sedan på alla upptäckter som framtiden har i beredskap. 

- Det vi kallar "fringe science" idag kommer att vara verklighet om tio år, avslutar Brinkley.Världens underbaraste fik..Om du någonsin kommer till Norrtälje och är fika sugen,,, så måste du bara gå till det lilla 50-tals cafet som ligger vid stora torget (bredvid apoteket) Frankis heter det.
Drivs av två unga tjejer som verkligen har koll på goda ting, själv gjorda buggetter med diverse olika fyllningar med namn som elvis, doris, och många fler kända 50 tals namn.
Sallader som görs på plats, som du även ser.... Stället är litet med helt otroligt.... ett måste att fika i.
Den nya Reklamen för sexturism????
Nya Armani junior, är det ok....
Reklamkampanjen som upprör är Armanis reklam för barnkläder där små asiatiska småflickor är utklädda till vuxna sexiga kvinnor, man menar att det uppmuntrar till  sexturism.Jag tycker det är helt fel fel fel fel....
Dom har även fått kritik för Dolce & Gabbanas gruppvåldtäkt...


där en halvnaken man böjde sig över den liggande kvinnan hållandes aggressivt i hennes handleder, runt om stod fyra män och tittade på.

Dolce & Gabbana förklarade att de ser kvinnan som en drottning vilket man kunnat se i deras tidigare kreationer och annonser.

Man menar att det omtalade fotot är ett erotiskt konstverk och ska ses som ett sådant och kvinnan på bild ser inte ut som om hon lider, förklarade Domenico Dolce och Stefano Gabbana.

Mode är konst klargjorde de och informerade att om vi börjar censurera mode så kommer vi få stänga alla museum världen över.

Dolce & Gabbana sköt dock blank med sina argument och reklamen förbjöds i både Spanien och Italien. Modehuset svarade med att dra tillbaka all sin reklam och uppmuntrade sina kollegor att göra detsamma.

Ja vad tycker du,,, konst eller nedvärdering av kvinnan?


Jag är kär....

Har handlat kläder och har hittat tok snygga kläder,,
Dom kommer från bla kapphal, åhlens, och olarsulla.
Dessa design kläder hittar du bla här

 
www.olarsulla.seBilder kommer snart :-) för kjolen fick jag inte hem då den ska vara med på en modevisninng i kväll :-)
men hämtar den i morgon :-)
(Det är inte kläderna på bilden)
Nu ska jag bara hitta ett par skor med till outfitten.


Familjen..

En mammas tankar...

RSS 2.0