Underbart....

Smällar man får ta vid graviditet, men fanken man tror man ska slippa i alla fall  lite, men som bm har sagt så kännes oftast graviditets "problemen" värre ju fler graviditeter man har...
hhmmm, vet inte, men i allafall gör detta det, har fått det tidigt, hade det inte förens i slutet av förra.
Men nu har jag åkt på det igen, och det blir inte bättre, heller...

Smärta över blygdbenet och i ljumskarna är de vanligaste symptomen. Du kan också få ryggsmärtor, smärtor i bakre delen av bäckenet eller höftsmärtor. Det är vanligt med en skapande eller klickande känsla i området runt blygdbenet och smärtan kan röra sig nedåt lårens insida eller mellan benen. Smärtan förvärras ofta om du har benen brett isär, promenerar, går upp- eller nerför en trappa eller ändrar ställning dig i sängen. Den är ofta mycket värre på natten och kan göra att du sover dåligt. Det kan vara särskilt smärtsamt att gå upp på toaletten på natten.

Tips på själv hjälp!


• Avbryt rörelser som gör ont. Om något gör ont, undvik om möjligt att göra det. Om man låter den här typen av smärta blossa upp kan det ta lång tid att få den att gå tillbaka igen.

• Rör på dig lite och ofta. Du kanske inte alltid känner av vad du gjort förrän senare på dagen eller efter att du gått och lagt dig.

• Vila regelbundet genom att sitta i en ganska upprätt ställning med ordentligt stöd för ryggen.

• Undvik att lyfta eller skjuta på saker (att köra kundvagn kan vara särskilt smärtsamt).

• Det vara bra att sitta ner när du klär på dig, särskilt underbyxor eller byxor. Trä plagget över fötterna och ställ dig sedan upp och dra upp det. Försök inte att trä i benen i byxor, kjolar eller underbyxor medan du står upp.

• Ta ett steg i taget när du går uppför trappor. Kliv först upp med det bästa benet och låt sedan det andra benet följa efter. Upprepa detta på varje trappsteg.

• Försök hålla ihop benen och undvik att göra bredbenta rörelser som t ex att gå i och ur bilar eller badkar. Om du måste göra något bredbent, gör det sakta och försiktigt och håll ryggen böjd.

• Undvik att simma bröstsim om du kan och var försiktig med andra simsätt. Simning kan ofta kännas bra medan du är i vattnet men smärtan kan förvärras när du går upp ur vattnet.


Ok, jätte bra tips, men hur ska man komma ihåg och orka ens tänka på allt detta....
Man gör det ju dagligen utan att tänka på det, men just på kvällarna och mornarna är det skit jobbigt =(

Är du gravid?
Kolla in denna sida



 
rätt bra faktiskt, man kan kolla på video med, vecko vis vad som händer i magen =)



Kommentarer
*Annmi

Ja jojo,just dé...Att minnas allt dé ;)

Jag är inte Gravid,men...Tänker kika på sidan ändå fniss



/ ♥-e Kraam från mig!!

2011-02-24 @ 14:29:24
URL: http://www.frunsblogg.blogspot.com/
Anonym

Jo där ser man ;)

2011-02-24 @ 19:53:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Familjen..

En mammas tankar...

RSS 2.0