Vegetarisk lasagne!
2 st |
morötter |
2 st |
squash |
1 st |
gul lök alt. en halv purjolök |
1 st |
vitlöksklyftor ( efter smak) |
0,5 st |
chilifrukt, röd (efter smak) |
1 msk |
olja |
1 burk |
krossade tomater |
2 dl |
kokbar lätt creme fraiche |
0,5 tsk |
socker |
0,5 tsk |
svartpeppar (efter smak) |
1 nypa |
blad från basilika (efter smak) |
250 gram |
frusen bladspenat, tinad |
150 gram |
fetaost (jag föredrar Apetina som är mildare än "riktig") |
9 st |
lasagneplattor |
100 gram |
riven ost |
Gör så här
-
Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar.
-
Hacka löken, vitlöken och chilin.
-
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan. Ta inte i för mycket chili eller peppar på en gång om du är osäker. Smaka av efterhand och justera framför allt chilimängden allteftersom. Om du vill kan du tillsätta lite salt men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan.
-
Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
-
Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
Serveringsförslag
Servera med blandad sallad och tex baguette
Den är verkligen god, men jag föredrar den klassiska lasagnen med lite mer sting i, har en bekant från stockholm hon är grym på lasagne, den är otroligt god, hon har ett hemligt recept på den... (typsikt) hon kommer ju inte allt för ofta förbi heller =( men men , man får passa på att njuta när tid finns.

Ska testas :)
/Kram Kram